Novi Minala: Koliko godina ima novo pojačanje Newcastlea?

Mbemba je navodno dvadesetogodišnjak, ali...

Novi Minala: Koliko godina ima novo pojačanje Newcastlea?

Newcastle je jučer doveo treće veliko pojačanje ovog ljeta, koje je na startu dospjelo u centar pažnje zbog nekih stvari koje nemaju veze sa terenom.

Naime, Chancel Mbemba je u svojoj karijeri bio više puta registrovan sa različitim datumima rođenja. Defanzivac iz Konga je na početku karijere bio registrovan kao igrač rođen 1988., da bi se potom 'podmladio' za tri godine i za reprezentaciju svoje zemlje bio prijavljen kao igrač rođen 1991. godine.

Kada je 2012. godine Mbemba potpisao za Anderlecht, navedeno je da je ovaj fudbaler rođen 1994. godine!? Chancel Mbemba se danas vodi kao dvadesetogodišnjak, iako je svoj dvadeseti rođendan vjerovatno proslavio davno...

"Mislim da ne prođe nijedan dan a da se ne priča o njegovim godinama", izjavio je njegov saigrač iz reprezentacije Gabriel Zakuani, koji je dodao: "To je nešto što ga prati kroz cijelu karijeru i on od toga ne može pobjeći. Ja sam na njegovoj strani i vjerujem da mu je 20 godina, iako je zaista krupan i izgleda starije".

Iako je službeni datum njegovog rođenja 8. august 1994. godine, navodno i sam Chancel Mbemba vjeruje da je rođen 1990. godine, jer je o tome bilo govora kada je tek potpisivao za Anderlecht. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.