Novi Rav4 stigao u BiH

Toyotin SUV predstavljen uz doručak na travi

Novi Rav4 stigao u BiH

A. Haznadarević
Teme:

U Sarajevu je danas predstavljena četvrta generacija prvog SUV vozila na svijetu. Prije 19 godina RAV4 stvorio je SUV segment. Tada je to bio potpuno novi koncept vozila s pogonom na sva 4 točka.

''U to vrijeme, RAV4 je bio istinski pionirski poduhvat u svijetu automobila. Evolucija različitih tipova vozila kako bi se odgovorilo na specifične potrebe kupaca. Tokom godina RAV4 se razvijao zajedno sa svojim vozačima. Danas je ovo jedan od najprodavanijih i najomiljenijih SUV modela u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini'', kazao je Damir Višošević, direktor Toyota BH.

 

Danas predstavljena 4-ta generacija, poboljšana je i profinjena verzija svojih prethodnika koja ispunjava najstrožije standarde sigurnosti – 5 zvjezdica na Euro NCAP 2013 testiranju, ali odgovara i na rastuće  želje kupaca o pitanju veličine, udobnosti, pouzdanosti  i  funkcionalnosti.

 

"Prilikom stvaranja novog RAV-a, bili smo odlučni što više se prilagoditi željama kupaca. U procesu njegovog stvaranja u potpunosti je ispoštovan jedan od osnovnih postulata Toyota filozofije: Genchi Genbutsu, što znači Idi, osmotri i uvjeri se lično. Inžinjeri su razgovarali s kupcima širom svijeta o njihovim željama i potrebama'', izjavio je gosp. Višošević.

 

RAV4 danas se prodaje u 150 zemalja svijeta, i do danas je prodato preko 4,5 miliona primjeraka, od čega 1,2 miliona u Evropi. Novi RAV4 zvanično je u prodaji u BiH od danas, a kupcima će na raspolaganju biti 3 motora, 4 nivoa opreme i 2 vrste pogona – onaj na 2 i na sva 4 točka. Cijene će se kretati od 52,000 do 76,000 KM.

 

Kao društveno-odgovorna kompanija, posvećena očuvanju okoliša, te doprinosu zajedinici u kojoj djeluje, Toyota BH je današnju prezentaciju vozila predstavila pod imenom ''Doručak na travi''. U znak podrške bh. institucijama kulture, nakon Aurisa, i RAV4 je predstavljen u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum. Gosti su imali priliku uživati na pravom proljetnom pikniku u zatvorenom, uz mnoštvo igračaka za djecu, te su kao poklone odnijeli proizvode  zdrave hrane domaćih proizvođača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.