Novi SLS AMG Black Series

Njemački prozvođač se u LA-u predstavlja sa ovim novitetom

Novi SLS AMG Black Series

Fanovi Mercedes-Benza su oduševljeni nakon što su objavljene fotografije novog SLS AMG Black Series modela.

U susret sajmu automobila u Los Angelesu, Njemačka kompanija očekuje njegov veliki uspjeh, a novi SLS je automobil koji je spreman zadiviti svijet.

 

AMG je napravio nekoliko promjena pa je tako u V8 motor stavio dodatnih 39 konjsih snaga od ukupno 622. Impresivan podatak je i maksimalna brzina od 315 kmh.

 

Novi SLS AMG Black Series dolazi u nešto lakšoj verziji od svog SLS AMG GT prethodnika i teži 1427 kilograma. Redizajniran je i kočioni sistem koji je napravljen iz dva keramička dijela. AMG je iskoristio karbonska vlakna gdje god je to bilo moguće. Na sve načine su u Mercedesu nastojali smanjiti kilažu, a povećati snagu automobila.

 

Ovaj novitet koji pomjera granice dolazi na tržište u 2014. godini, cijena još uvijek nije poznata, ali ne sumnjamo da će uzrokovati glavobolju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.