Novinari uhapšeni zbog Khedirine fotografije
Khedira sa djevojkom

Zakon je zakon

Novinari uhapšeni zbog Khedirine fotografije

Nakon što se reprezentativac Njemačke Sami Khedira fotografisao sa svojom djevojkom za jedan magazin, trojica su novinara u Tunisu završila u zatvoru.

Naime, Khedira je pozirao sa svojom djevojkom Lenom Gercke za časopis GQ, tako što joj je rukom prekrio grudi. Tu su fotografiju prenijeli u listu Attounissia u Tunisu, odakle potiče Khedirina porodica i problemi su počeli.

 

S obzirom na zakone u Tunisu, uhapšeni su glavni i odgovorni urednik tog lista i još dvojica novinara jer su "prekršili moral i etiku"objavivši spornu fotografiju.

 

U Bosni i Hercegovini takvog zakona na svu sreću nema, pa vam možemo pokazati spornu fotografiju, a urednik i novinar mogu mirno spavati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.