Objavljeno oproštajno pismo Aarona Hernandeza
Foto: EPA

Pronađena pisma, Biblija, ali i čudni crteži

Objavljeno oproštajno pismo Aarona Hernandeza

Američki mediji prenose da je sud dopustio objavljivanje oproštajnog pisma bivše zvijezde NFL-a, Aarona Hernandeza. Hernandez je služio doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva, a 19. aprila su stigle vijesti da je 27-godišnji Hernandez izvršio samoubistvo.

Pored Hernandezovog tijela, zatvorski čuvari su pronašli tri poruke napisane na komadima papira i Bibliju. 

Poruke bile su upućene njegovoj zaručnici Shayannai Jenkins Hernandez i njegovoj kćerci.

Danas su iz ureda tužioca objavili dijelove poruka upućene Shayannai, u kojima joj je poručio da će biti bogata, ali i citirao dijelove pjesme Savagea Gordona.

"Shay, uvijek si bila moja srodna duša i želim da živiš svoj život znajući da sam uvijek uz tebe. Indirektno sam ti rekao šta će se dogoditi, a ti si anđeo - bukvalno", prenijeo je dio poruke NBC Boston.

"Ispričaj moju priču u potpunosti, ali nikada nemoj misliti ništa osim toga koliko te volim. Ovo je bio plan Svevišnjeg, a ne moj! Volim te, reci mojoj kćerci koliko je volim".

Nakon Hernandezovog samoubistva, na zidovima njegove ćelije, su otkriveni i crteži nacrtani krvlju, na kojima se mogla razaznati piramida, i natpis "Iluminati". Osim toga pronađena je i Biblija umrljana krvlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi