Otkriven novi BMW M3

Atraktivni Bavarac uskoro na cesti

Otkriven novi BMW M3

A. Haznadarević
Teme:

Jedan od najpoželjnijih automobila BMW M3, ubrzo će dobiti svoju najnoviju verziju, a sada su se pojavile i prve fotografije ovog atraktivnog Bavarca.

U odnosu na prethodni model, novi M3 je najavljen kao dosta napredniji, a konstruktori su najveće novosti uspjeli ostvariti na povećanju brzine, voznih sposobnosti, te na smanjenju mase.

Što se tiče pogonskog agregata, ispod haube će se najvjerovatnije naći šestocilindrični twin-turbo snage oko 450 konjskih snaga uz 550 Nm obrtnog momenta. Zanimljivo je da se u još uvijek aktuelnom modelu M3 nalazi 4-litreni V8, koji je slabiji za 30 KS i 150Nm od nadolazećeg. Također, ono što je za svaku pohvalu je potez čelnika BMW-a, koji su omogućili da će se pored 7-stepenog automatskog mjenjača moći naručiti i izvedbe sa manuelnim mjenjačem.

Od 0 do 100km/h, ovaj ulični sportista bi trebao stizati za svega 4,3 sekunde, dok će maksimalna brzina (ako izuzmemo elektornsko ograničenje na 250km/h) iznositi oko 290km/h.

Sedan verzija popularnog modela M3 bi trebala biti službeno otkrivena u novembru na Los Angeles Motor Showu, dok bi prodaja trebala početi na ljeto iduće godine. Što se tiče verzije Coupe, ona će se baš kao i kod standardne verzije Serije 3 zvati M4.

Cijena... prava sitnica, novi M3 će koštati oko 64 hiljade eura, što je oko 3.500 eura više u odnosu na aktuelni model.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.