Panika na Wimbledonu zbog grudnjaka zgodne Kanađanke

Bouchard prekršila pravila odijevanja

Panika na Wimbledonu zbog grudnjaka zgodne Kanađanke

A. Beganović

Kanadska teniserka Eugenie Bouchard od trećeg Grand Slama sezone Wimbledona se oprostila u 1. kolu.

Bolja od prošlogodišnje finalistice, kanadske teniserke Eugenie Bouchard, na otvaranju Wimbledona bila je Ying-Ying Duan, koja je slavila u dva seta (7:6, 6:4).

Međutim, poraz nije jedina negativna stvar s kojom se susrela zgodna teniserka iz Kanade. Naime, ona je od strane organizatora turnira kažnjena pošto je prekršila pravila odijevanja na najznačajnijem Grand Slamu.

Bouchard je nosila grudnjak crne boje, a stroga pravila Wimbledona nalažu da teniseri i teniserke moraju nositi odjeću i obuću isključivo bijele boje.

Naravno, otočki novinari su odmah od seksipilne teniserke tražili komentar, a ona se pokušala opravdati.

"Uopše toga nisam bila svjesna, niko mi ništa nije rekao o mom grudnjaku", istakla je Bouchard.

Podsjetimo, prošle godine je izdata naredba vezana za odjevanje koje se moraju pridržavati svi teniseri i teniserke, a čak su nova pravila uključila i boju donjeg veša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.