Patike Dončića prodate na aukciji za 30.000 eura

Patike Dončića prodate na aukciji za 30.000 eura

D. Rakanović

Patike reprezentativca Slovenije Luke Dončića prodate su na aukciji za 30.000 eura, a sav novac će biti uplaćen na račun humanitarne organizacije Kumstvo. 

Dončićeve patike u kojima je došao do titule Evropskog prvaka otkupila je kompanija Bauhaus Slovenija. U ovoj kompaniji su obećali da će ih javnog izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za fotografisanje.

U dosadašnjoj akciji Kumstva prikupljeno je 10 miliona eura, a pomoć preko te organizacije dobija preko 5,000 djece u Sloveniji.

Zanimljivo da je Bauhaus pobijedio i na aukciji za skije Petera Prevca, osvajača Svjetskog kupa u ski skokovima 2016. godine, koji je kupila za 45.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije