'Penzioner' Beckham zarađuje 35.000 funti dnevno
Foto: EPA

Legendarni fudbaler uživa u luksuzu

'Penzioner' Beckham zarađuje 35.000 funti dnevno

David Beckham je okončao fudbalsku karijeru 2013. godine, ali iako uživa u zasluženoj penziji, on i dalje zarađuje bogatstvo.

Nakon što je 2003. godina napustio Manchester United i u bogatom transferu prešao u Real Madrid, Beckham je postao jedno od najprepoznatljivijih lica u svijetu nogometa, a on je svoju popularnost znao unovčiti.

Uslijedili su i unosni angažmani u Los Angeles Galaxyju, posudba u Milanu, te kraj karijere u Paris Saint Germainu, međutim ni nakon zvaničnog odlaska u penziju, popularni Becks nije prestao zarađivati astronomske cifre.

Samo za vrijeme svojih igračkih dana Beckham je zaradio pravo bogatstvo, ali on i dalje zarađuje ogromne količine novca od svoje kompanije Footwork Productions, kao i od prava na imidž.

Dnevna zarada Davida Bechama iznosi oko 35.000 funti, a samo prošle godine je od ugovora sa robnom markom H&M, Adidasom i Haig Club Whiskyjem inkasirao čak 12.7 miliona funti.

Sa sigurnošću možemo reći da za nekoga ko je u "penziji" Beckhamu i dalje odlično ide u poslovnom svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi