PES 2016: Nemoguće postaje moguće

Nove animacije, novo uživanje

PES 2016: Nemoguće postaje moguće

E. Škorić
Teme:

Razne zanimljivosti očekuju nas u novom izdanju popularne video igrice Pro Evolution Soccer 2016.

Popularni PES iz godine u godinu sve je bolji, a drugačije i ne može jer za vratom mu puše FIFA. 

Konami i EA Sports godinama vode žestoku borbu na tržištu, ali je činjenica da i jedni i drugi imaju milijarde svojih vjernih fanova. 

Zanimljive su neke novine koje su uvedene u novo izdanje Pro Evolution Soccera. Sada možete sami da izaberete način proslave gola. Dodano je i nekoliko novih animacija.

S dodacima je gameplay PES 2016 daleko realniji. Dosta je animacija za fluidno kretanje igrača, što će rezultirati i prerađenom borbom za loptom u skoku, te bi svaki duel trebao da izgleda drugačije.

Samo ponašanje lopte na terenu je dodatno dorađeno, a dosta pažnje Konami je poklonio duelima jedan na jedan. Poboljšana je i vještačka inteligencija, pa će igrači moći proaktivno da grade napade.

Uveden je i realističan prikaz kiše, noćnog osvjetljenja i teksture terena. Unaprijeđen je i sustav kolizije igrača… Master liga je također doživjela ozbiljan ‘redizajn’, tu je i novi komentatorski dvojac. 

Sve u svemu, prosto se zapitate da li je sve to ‘samo’ obična video igra...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.