Peugeot 3008 osvojio nagradu "Women's World Car of the Year"

U SUV kategoriji

Peugeot 3008 osvojio nagradu "Women's World Car of the Year"

Sponzorski tekst

Sastavljen od 25 žena automobilskih novinarki iz 20 različitih zemalja, žiri „Women’s World Car of the Year“ imenuje svake godine ženski automobil godine. 

Peugeot 3008 osvojio je ovaj naslov u SUV kategoriji ove godine. Birale su između 420 automobila raspoređenih u 6 kategorija: obiteljski, SUV, ekonomičan, ekološki, performanse i luksuz.

Ova nagrada u SUV kategoriji je 35. nagrada koju je osvojio Peugeot 3008.

Sandy Myhre, predsjednica Women’s World Car of the Year, objasnila je: "Ovaj izbor je plod demokratskog glasovanja 25 žena, međunarodnih automobilskih novinarki. Kod PEUGEOT 3008 zaveo nas je PEUGEOT i-Cockpit, koji je elegantan i impresivan, vanjski i unutarnji stil, držanje ceste kao i užitak u vožnji koji pruža."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi