Peugeot u BiH ostvario rast u prodaji

I pored teške godine

Peugeot u BiH ostvario rast u prodaji

Sponzorski tekst

I pored teške godine na bosanskohercegovačkom tržištu novih automobila, Peugeot je ostvario veoma dobar rezultat.

Tako je Peugeot u odnosu na 2013. godinu ostvario rast prodaje od 14% u segmentu putničkih vozila, dok je za segment lakih komercijalnih vozila ostvario rast prodaje od 47%. Ukupni rast prodaje na bh. tržištu u prethodnoj godini iznosio je 21%.

„Peugeot u BiH bilježi konstantan rast broja klijenata u svim segmentima. Peugeot automobili i vozila su se pokazala kao izrazito kvalitetna i to je ono čime najviše osvajamo kupce u našoj zemlji. Osim što pružaju jedinstven osjećaj u vožnji, oni su i veoma udobni. Sa aktuelnim Peugeot modelima, s pravom smo optimisti da će 2015.-ta biti još bolja“, izjavio je Danijel Despotović,direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera PEUGEOT proizvoda za BiH.

Najprodavaniji modeli u prethodnoj godini bili su modeli 301, novi 308, 208 i 508 u segmentu putničkih vozila, dok su modeli 208 Van, Peugeot Partner i Peugeot Boxer najprodavaniji modeli u segmentu lakih komercijalnih vozila.

Više informacija o Peugeot modelima na www.peugeot.ba

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.