Selektorica bh. reprezentacije nakon poraza

Hurem: Naše najbolje igračice u napadu su totalno zakazale

D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici s minimalnih 0:1 poražena od selekcije Velsa u okviru 4.kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Izabranice Samire Hurem danas su bile mnogo bolji tim od gošći, koje su iskoristile jednu grešku naše odbrane, te na kraju sretno i spretno odnijele tri boda.

Nakon utakmice vidno je bila nezadovoljna Samira Hurem, koja je svjesna da su danas njezine igračice propustile veliku šansu da pobijede Vels, koji danas nije pokazao mnogo, ali su imali mnogo sreće i sjajnu golmanicu, koja ih je spasila u današnjem meču.

"Nisam zadovoljna rezultatom, ali ni igrom, posebno naših najboljih igračica u napadu, koje danas nisu ništa uradile. Imali smo posjed igre, dosta prekida i šansi, ali one ništa nisu uradile. Nisam zadovoljna ni prvim poluvremenom, a kamoli drugim, ovo je bila utakmica koja se mogla pobijediti. Vels se tako i postavio, a onda primite gol iz vlastite greške. Profulali smo poslije i penal, jednostavno moje igračice u napadu nisu odradile ono što smo se dogovorile i da su one bile samo malo bolje, mislim da bi danas bez problema pobijedili Vels", ističe Hurem.

U aprilu se nastavljaju kvalifikacije, a do tada će pokušati otkloniti nedostatke i unaprijediti još više svoju igru.

"Da, naredne godine u aprilu se nastavljaju kvalifikacije, ali evo u ovoj utakmici kada možete nešto uraditi zakažemo kada je najpotrebnije. Uradit ćemo sve da to do proljeća popravimo, to je naš posao i zato smo odgovorni, ali mi je jako žao što danas uz ovu veliku podršku navijača nismo uspjeli da pobijedimo selekciju Velsa", kazala je Hurem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi