Pobijedio Messija i Teveza, a fudbal ostavio zbog igrice

Odlučio je reći zbogom

Pobijedio Messija i Teveza, a fudbal ostavio zbog igrice

O. Lekić

Vendell Lira, brazilski fudbaler koji je postigao najljepši gol u 2015. godini oprostio se od fudbala.

Ovaj planetarno popularni brazilski fudbaler odlučio je reći zbog fudbalu zbog učestalih povreda, ali i zbog video igrice.

"Zbog velikog broja povreda odlučio sam završiti karijeru. No, želim se posvetiti i video igricama, te postati FIFA prvak svijeta", izjavio je Lira.

Podsjetimo, brazilski fudbaler u martu 2015. godine nastupajući za Goianesiju postigao je fenomenalan gol škaricama u duelu sa Atletico Goianesijem, te je osvojio FIFA nagradu Ferenc Puskas za najljepši gol godine. U konkurenciji za najljepši gol 2015 bili su i Carlos Tevez, te Lionel Messi.






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi