Počelo je najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju!

Poziv svim hip hoperima:

Počelo je najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju!

Red Bull RapLika 2017 postavlja izazov pred MC-ijeve iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije da demonstriraju svoju vještinu hip hop improvizacije u borbi za laskavu titulu najboljeg freestylera u regionu. Prijave za ovo veliko takmičenje u „repanju slobodnim stilom“ su otvorene i trajaće do 7. aprila 2017. godine.

Nakon velikog uspjeha prvog izdanja Red Bull RapLike, održanog prošle godine u BiH, ovo takmičenje u sklapanju rima „na licu mjesta“ pravi iskorak i širi se na region.

Prijave za Red Bull RapLiku 2017 otvorene su do 7. aprila, a pravo učešća imaju MC-ijevi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Način prijavljivanja je sasvim jednostavan: MC-ijevi trebaju kreirati profil na www.redbullraplika.com, odabrati državu iz koje se prijavljuju, te zatim web kamerom snimiti jednominutni video sa hip hop improvizacijom. Važno je napomenuti da oni koji već imaju otvoren profil (od prošle godine), ne trebaju otvarati novi.

U regionalnom finalu, koje će biti održano krajem maja u BiH, osam najboljih MC-ijeva će se boriti za prestižni naslov regionalnog kralja freestylea. Po jedan takmičar iz svake države izboriće svoje mjesto u finalu kroz državne kvalifikacije, a još po jedan će dobiti direktnu pozivnicu žirija. Sedmo mjesto je rezervisano za jednog MC-ija iz ostalih zemalja regiona koji će dobiti specijalnu pozivnicu žirija, a osmi učesnik velikog finala biće pobjednik prošlogodišnjeg bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Dok čekaju državne kvalifikacije i regionalno finale, MC-ijevi na web stranici takmičenja mogu vježbati samostalno, boriti se „u četiri oka“ ili učestvovati u javnim online turnirima svake srijede od 20 do 21h (prvi online turnir na rasporedu je u srijedu 29. marta). Za učešće u borbama, kao i za mogućnost gledanja javnih borbi i glasanja za svoje favorite, potrebno je kreirati profil na web stranici.

Za sve detalje i vijesti o takmičenju, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi