"Pogodio klupske prostorije iz 55. puta i potpisao ugovor!"

Engleska javnost pravi 'cirkus' na račun Heskeyja!

"Pogodio klupske prostorije iz 55. puta i potpisao ugovor!"

Pojavio se kao djed mraz, pogodio klupske prostorije iz 55. puta i potpisao svoj ugovor. Riječ je o tweetovima posvećenim Emileu Haskeyju, novom fudbaleru Boltona!

Engleska sportska javnost koja podrazumijeva i poznate ličnosti i obične navijače ne može da se načudi vijesti da se Emile Haskey vratio u Englesku nakon epizode u Australiji.

Vremešni napadač se, očito, još uvijek ne da godinama i smatra da ima još nešto da kaže u engleskom fudbalu. Tako misli i uprava kluba, ali ne i navijači koji su vijest o njegovom dolasku popratili salvom interesantnih i komičnih komentara, posebno na Twitteru.

'Cirkus' je počeo odmah nakon što je engleski klub na svojoj stranici objavio da je s Heskeyjem potpisan ugovor. Neki su ga nazvali djedom mrazom koji se u Boltonu pojavio kao 'spas' dok ga neki smatraju samo poklonom za Božić.

Neki su poprilično okrutni i idu tako daleko da pišu kako je potez Heskeyja u 36. godini života probudio nadu svim propalim fudbalerima da još uvijek mogu nešto uraditi u svojoj karijeri.

Neizbježne su i usporedbe, a tu prednjače ličnosti blisko povezane s Liverpoolom. Tako pojedini navijači ironično komentarišu da im je žao što se Heskey nije vratio na Anfield, dok su neki nešto manje ironični i tvrde da bi dovođenje Heskeyja bilo veći pogodak nego Balotellijevo.

Ostaje da se vidi ko će se posljednji smijati u cijeloj ovoj priči. Heskey nije u najboljim igračkim godinama, ali bi možda dobrim igrama mogao iznenaditi sve i začepiti im usta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.