Policija provela istragu, Millwall nije u opasnosti

Klub bio pod posebnom istragom

Policija provela istragu, Millwall nije u opasnosti

Fudbalski klub Millwall našao se pod posebnom pažnjom policije zbog mogućeg terorističkog napada na njihovom stadionu.

Klub, koji ima sjedište u istočnom Londonu, otkrio je da je jedan član njihovog kluba slao snimke sa stadiona poznanicima u Pakistan, a nakon toga je pojačana opreznost od terorističkog napada.

Član kluba, koji je na toj funkciji radio 10 godina, saslušan je u policiji, a nakon razgovara nije uhapšen, ali je poslan u bolnicu za mentalno zdravlje jer je navnodno imao psihičkih problema. 

Prema navodima The Suna, Millwall ga je odmah otpustio, ali se još uvijek zvanično vodi da je na bolovanju. Iz engleskog kluba su izdali saopštenje za javnost u kojem se navodi da klub više nije pod terorističkim prijetnjama.

"Nakon medijskih pisanja o mogućem terorističkom napadu, Millwall Football Club želi ukazati navijačima i ostalim simpatizerima kluba da policija, nakon provedene istrage, nije pronašla nikakav dokaz koji upućuje na mogućnost terorističkog napada na našem stadionu", navodi se u saopštenju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi