Poput mnogih historijskih ličnosti: Zlatan na novčanici
Foto: EPA

Sjajni fudbaler podijelio sliku novčanice od 1000 kruna

Poput mnogih historijskih ličnosti: Zlatan na novčanici

Nije pretjerivanje reći da Zlatan Ibrahimović u Švedskoj uživa u statusu žive legende. On je najbolji strijelac ove zemlje, a uskoro će dobiti i statuu ispred stadiona u Štokholmu.

Sada se Ibrahimović našao na još jednom švedskom simbolu, naime njegovo lice se našlo na "najkrupnijoj" švedskoj novčanici, onoj u apoenu od 1000 švedskih kruna.

Ogromna novčanica je djelo švedskog umjetnika Binga Rimera, a ovom zanimljivom novčanicom se Zlatan ubrzo pohvalio na svom Instagramu.

On je objavio fotografiju sa uvećanom novčanicom uz natpis:"Imate Benjamina Franklina i imate mene."

Šveđanin je tako aludirao na jednog od tvoraca SAD-a, čije lice se nalazi na novčanici od 100 dolara, simbu "novčane moći" u Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti