Porodična formula iz Ingolstadta

2013 Audi RS4 Avant

Porodična formula iz Ingolstadta

Teme:

Audi je napokon objavio sve karakteristike novog 2013 RS4 Avant modela. Treća generacija donosi bolje performanse i još više snage a sve je to upakovano u karavan za cijelu porodicu.

Novi RS4 avant je nevjerovatno snažan. Njegov 4.2 litra V8 FSI motor proizvodi 450 konjskih snaga i 430 Nm obrtnog momenta između 4 i 6 hiljada obrtaja u minuti. Od 0 do 100 km/h stiže za 4.7 sekundi a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Naravno može se odblokirati i tada bi maksimum bio 280 km/h. Prosječna potrošnja je prema riječima proizvođača 10.7 litara na stotinu kilometara.

Posjeduje sedmobrzinski mjenjač sa duplim kvačilom dok je Quatttro pogon zadužen za stabilnost ove jurilice na cesti. Za one koji će ovaj automobil koristiti za nešto više od odlaska po namirnice postoji mogućnost ugradnje sportskog zadnjeg diferencijala.

Injžinjeri su dizajnirali potpuno nove disk kočnice za ovaj automobil a oni koji žele moći će ga dobiti sa keramičkim diskovima. Naravno uz doplatu.

Prodaja bi trebala početi ove jeseni a početna cijena je oko 76 hiljada eura

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.