Posljednje utakmice odlučuju putnike u drugu fazu takmičenja

Favoriti opravdali očekivanja.

Posljednje utakmice odlučuju putnike u drugu fazu takmičenja

O. Lekić

U nedjelju, 29.11.2015. godine, utakmicama u grupama C i D, kompletirano treće kolo BH Telekom Malonogometne Fair play lige. Postignuti su sljedeći rezultati: Balmed – Dobrinja 5 : Džemat Bojnik (9:1), Grbavica Maytex : FIN ( 7:8), Nova Ambienta-Saraj polje : Grbavica I (1:1), Gazi Husrev-Beg : Penny Vogošća ( 2:0).

U derbiju 3 kola, prema izboru posjetilaca i pratilaca BH Telecom Malonogometne lige Fair Play, FIN je savladao ekipu Grbavica – Maytex rezultatom 8:7. Samo otvaranje utakmice je pripalo ekipi Grbavica Maytex koji su bolje otvorili utakmicu i dobrom igrom u prvih 6 minuta stvorili prednost od dva gola. U nastavku se desio neočekivan pad, što je ekipa FIN-a znala iskoristiti i preokrenuti rezultat u svoju korist. Ekipa FIN-a je ovom pobjedom obezbjedila plasman u drugu fazu takmičenja, dok će svoju priliku za narednu rundu takmičenja Grbavica Maytex tražiti u zadnjoj utakmici.

U istoj grupi, Gazi-Husrev beg je potvrdio dobru formu savladavši ekipu Penny Plus-Vogošća 2:0. 

U derbiju grupe C, gledali smo utakmicu sa malo šansi, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Na kraju, ekipe Nova Ambijenta- Saraj polje i Grbavica I su podjelile bodove i zadržale ambicije za najviši plasman.

U drugoj utakmici, Balmed- Dobrinja 5 je ubjedljivo savladao Džemat Bojnik te se vratio na pobjednički kolosijek.

Odigrane utakmice u Junior cup-u: 

Prva Bošnjačka gimnazija vs MNK. 11. Juli Srebrenica (2:5), Plavi put vs Građevinsko – geodetska škola ( 1:5 )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.