Potpuno novi Ford u malom pakovanju: KA+ stigao u BiH

Novi Ford

Potpuno novi Ford u malom pakovanju: KA+ stigao u BiH

Piše: Sponzorski tekst
Potpuno novi Ford KA+ je kompaktni automobil koji pruža izuzetan unutrašnji prostor, ekonomičnu potrošnju goriva i zabavu tokom vožnje za kupce u Evropi po veoma pristupačnoj cijeni.

Pridruživši se Fordovoj liniji malih automobila, uz najprodavaniji model Fieste, KA+ nudi atraktivnu novu alternativu za evropske kupce koji žele prostran, dobro opremljen i kvalitetan mali automobil.

U Bosni i Hercegovini, početna cijena potpuno novog Ford KA+ je 28.500 KM u ovlaštenim Fordovim salonima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Bijeljini i Mostaru.

Ford KA+ s 5-vrata baziran je na Fordovoj globalnoj platformi malih automobila i nudi dosta prostora za pet osoba na ukupnu dužinu manju od 4 metra. Zapremina prtljažnika iznosi 270 litara i može se dodatno povećati spuštanjem stražnjih sjedišta.

KA+ je nešto kraći od Fieste, ali za 29 milimetara viši.

Na stražnja sjedišta mogu se lahko smjestiti tri putnika zahvaljujući velikodušnoj širini. Također postoji i dobra vijest za visoke osobe od 2 metra: one se neće osjećati stisnuto zahvaljujući dovoljnom prostoru za noge. 

KA + ima atmosferski četverocilindarski 1.2 litarski Ti-VCT benzinski motor koji je dostupan u izlaznim snagama od 70KS i 85KS. Koji god da odaberete, uživat ćete u niskim troškovima zahvaljujući izvrsnoj potrošnji goriva - do 5 l/100 km u kombinovanoj vožnji.