Poznati sudija dobio nezaboravan doček od navijača
Foto: EPA

Prijava na Twitter privukla ogroman broj navijača

Poznati sudija dobio nezaboravan doček od navijača

M. Šljivak

Engleski sudija Mark Clattenburg  iznenadio je sve odlukom da engleski Premiership zamijeni suđenjem u Saudijskoj Arabiji.

Novčana ponuda koju je dobio za suđenje utakmica u ovoj zemlji nije se mogla odbiti, pa je 42-godišnji sudija objeručke prihvatio ogroman novac.

Clattenburg očigledno ima i dosta slobodnog vremena. Tako se odlučio prijaviti na društvenu mrežu Twitter, no čini se da je zažalio zbog toga.

Nakon što je napisao prvu objavu, uslijedile su salve kritika. Navijači mnogih timova ukazali su mu na sve greške koje je napravio tokom karijere u Premiershipu.

Mnogi mu zamjeraju na odlukama koje je donio. Pojedini se pitaju i je li naučio osnovna pravila fudbala, pa je njegov prvi status privukao ogroman broj komentara.

Clattenburg je važio za jednog od najboljih engleskih sudija. Sudio je finale Lige prvaka, FA Kupa i Evropskog prvenstva, ali je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji zbog mnogo veće zarade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi