Poznati trčali svoje prve Nike krugove

Prvi Nike+run trening u Sarajevu

Poznati trčali svoje prve Nike krugove

M. Šljivak
Teme:

Kompanija Nike, svrstala je Sarajevo rame uz rame sa svjetskim metropolama koje njeguju sportski duh i kulturu trčanja, te i naš grad uvrstila među preko 90 gradova širom svijeta u kojima aktivno djeluje Nike+ Run Club.  Tako je 22. maja, na stadionu Koševo, održan prvi Nike+ Run Club trening na kojem su učestvovali brojni trkači, ali i poznate ličnosti koje redovno trče i promovišu značaj trčanja. 

Trkači su bili vidno raspoloženi za svoj prvi N+RC trening, a mogućnost da nauče nešto više o tehnikama trčanja i istrče svoje prve krugove kao dio Nike tima, imali su: Sarah Čerkez, Lejla Šebić, Danin Alimanović, Damir Fišo, Maja Čengić, Elvedina Muzaferija. Prisutni trkači nisu krili oduševljenje što su dio Nike kampanje koja pored promocije trčanja ima za cilj i inspirisanje drugih da se priključe i postanu dio globalne trkačke Nike priče. 

Nike+ Run Club pokrenut je kako bi se promovirao zdraviji i aktivniji način života, ali i potaknulo druženje u ugodnoj atmosferi. Tokom cijele godine, Nike+ Run Club će organizovati besplatne treninge tri puta sedmično, gde će svi polaznici, biti u prilici da treniraju i unaprijeđuju svoje trkačke sposobnosti. Program Nike+ Run Cluba u Sarajevu implementira Avalon Run Team.  Uz pomoć trenera Avalon Run Tima i koncipiranih treninga, svi zainteresovani će imati mogućnost da napreduju, postanu brži i izdržljiviji i pravilno se razvijaju u iskusne trkače. 

„Kampanja kojom promovišemo trčanje kao stil života obuhvata značajan broj zainteresovanih osoba, kako iskusnih trkača, tako i onih koji do sada nisu trčali, a koji će sa Nike+ Run Club-om pretrčati svoje prve kilometre u susret Sarajevskom polumaratonu i drugim trkama u regionu» - istakao je Haris Tabaković, direktor marketinga kompanije Sport Life. 

Zato svi vi koji volite trčanje ili dobar provod, obucite tenisice i pridružite se Nike+ Run Clubu već sljedećeg utorka u 18h ispred Alta Centra. Upoznat ćete nove ljude i aktivno provesti vrijeme uz puno smijeha i zabave. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi