Poznato zašto je Falcao 2013. godine "pobjegao" u Monaco?
Foto: EPA

Sumnjiči se za utaju poreza

Poznato zašto je Falcao 2013. godine "pobjegao" u Monaco?

E. Čaušević

Kolumbijski fudbaler Radamel Falcao na ljeto 2013. godine napustio Atletico Madrid i svoju karijeru nastavio je u Monacu.

Na iznenađenje mnogih Falcao je odlučio napustiti Atletico Madrid na vrhuncu svoje forme i za ogroman novac prešao je u klub iz Kneževine. Iako je tada mnogima bilo nejasno zašto je to uradio čini se da se danas zna pravi razlog toga.

Naime, španski mediji objavili su danas da je Falcao "pobjegao" iz Španije jer je imao velikih problema sa utajom poreza. Kolumbijac je saznao da je pod istragom španske policije nakon čega je odlučio da napusti Atletico Madrid.

Kako piše Marca, Falcao se sumnjiči da je utajio više od šest miliona eura tokom svog boravka u glavnom gradu Španije. Također, otkriveno je da se za utaju poreza sumnjiči i igrač Reala, Fabio Coentrao, koji je navodno utajio 1,4 miliona eura 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi