Predstavljen olimpijski dres Velike Britanije
Dresovi Velike Britanije u različitim sportovima

Hoće li Britanci na Olimpijadi nastupiti ujedinjeni?

Predstavljen olimpijski dres Velike Britanije

M. Skaka
Teme:

Olimpijska fudbalska reprezentacija Velike Britanije nastupaće ove godine u Londonu u dresovima koje je dizajnirala Stella McCartney, a proizvodi Adidas.

Dresovi su danas predstavljeni u londonskom tornju, a kao model na oficijelnim fotografijama poslužio je Jack Rodwell, veznjak Evertona.

Kreativna snaga iza svih drsova Velike Britanije na Olimpijadi je poznata modna dizajnerica Stella McCartney.

"Dres je sjajan, veoma mi se sviđa.", rekao je Frazier Campbell napadač Sunderlanda koji će ga i nositi na Olimpijadi.

"Dres mora predstavljati sve nacije u Velikoj Britaniji i mislim da su Adidas i Stella uradili odličan posao. Inače, svaki britanski dres je sličan i koji god sport budete gledali, siguran sam da ćete moći odmah prepoznati Britance.", dodao je on.

Campbell je iskoristio priliku da iskaže svoju nadu da će ove godine Veliku Britaniju predstavljati i članovi drugih teritorija, osim Engleske. Podsjetimo, škotski, sjevernoirski i velški fudbalski savezi svoje igrače savjetovali su da ne učestvuju na Olimpijskim igrama zbog straha da bi u buućnosti mogli izgubiti svoj nezavisni status unutar FIFA-e.

"To bi za nas značilo mnogo. Tim Velike Britanije nije igrao dugo, dugo vremena i bilo bi sjajno da se na domaćem terenu u Londonu pojavimo svi skupa.", rekao je Campbell.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.