Predstavljen VW Golf GTI sa 496KS!

Posebno izdanje Design Vision GTI Golfa

Predstavljen VW Golf GTI sa 496KS!

A. Haznadarević

Volkswagenov Golf GTI je jedno od najomiljenijih vozila na evropskim cestama, a pored posljednjeg "nabrijanog" izdanja ovog njemačkog hatchbacka, standardni GTI djeluje zaista smiješno.

Na skupu u austrijskom Worthersseu, koji godišnje posjeti i 200.000 ljudi, predstavljena je posebna konceptna verzija GTI Golfa sedme generacije nazvana Design Vision GTI.

 

O kakvoj se "letjelici" radi, najbolje pokazuju brojke koje ostvaruje snažni 3.0 V6 turbobenzinski agregat, pa tako daleko najjača verzija Golfa razvija fantastičnih 496KS uz 560Nm obrtnog momenta.

 

S obzirom na enormnu snagu koju bi bilo praktično nemoguće prenijeti na tlo samo preko prednjih točkova, ovu radikalnu verziju Golfa krasi i pogon na sva četiri točka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.