Predstavljena Ford Fiesta ST

Zaljubljenicima brze vožnje

Predstavljena Ford Fiesta ST

Teme:

Prošle godine kao koncept predstavljena je u Los Angelesu, a ove godine, službedno, proizvodna verzija nove Ford Fieste ST.

U odnosu na svoj prethodni model ova Ford Fiesta dolazi sa novim redizajnom i unaprijeđenim perfomansama. Hatchback i dorađena šasija je djelo inžinjera Fordovog RS tima koji su upravljanje i stabilnost na cesti digli na viši nivo.

 

Ispod haube se krije 1.6 EcoBoost motor sa četiri cilindra jačine od 180 KS i 240 Nm obrtaja, pa do stotke ide za manje od 7 sekundi dok je maximalna brzina koju postiže 220 km/h.

 

Unutrašnjost je opremljenija nego ikada. Najveću želju za ovim autom izrazit će ljubitelji sportske vožnje.

 

Recaro sportska sjedišta su kao poslastica za ljubitelje brze vožnje, jer je ovo prvi model Fieste koji se proizvodi sa sportskim sjedištima.

 

U prilogu je foto galerija pa naparite oči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije