Prisjetite se kako je Nadal izgledao kada je osvojio prvi RG

Bilo je to davne 2005. godine

Prisjetite se kako je Nadal izgledao kada je osvojio prvi RG

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas svoj 10. Roland Garros.

On je u velikom finalu pobijedio Švicarca Stana Wawrinku sa 3:0 u setovima te se nakon dvije godine pauze vratio na tron Roland Garrosa. 

Nadal je od 2005. godine pa do danas izgubio samo dva meča na ovom turniru. 2009. godine je poražen od Šveđanina Robina Soderlinga, a prije dvije godine ga je porazio Novak Đoković, dok se prošle godine povukao pred meč 3. kola zbog povrede.

Naravno, uvijek se lijepo prisjetiti nekih starih dana kada je Nadal osvojio svoj prvi Roland Garros i to 2005. godine. Podsjetite se kako je Rafa tada izgledao:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi