Dogs Trust - "Moj pas, moja odgovornost"

Proglašeni pobjednici takmičenja za djecu u Kantonu 10

Sponzorski tekst, foto: Endin Čaušević

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH danas u dvorištu Srednje strukovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević" u Livnu upriličilo svečano proglašenje pobjednika takmičenja za djecu Kantona 10 pod nazivom "Moj pas, moja odgovornost" u okviru kojeg će školama biti dodijeljene vrijedne nagrade.

Djeca su imala zadatak pripremiti video uratke te putem njih na kreativan način pokazati znanje o sigurnosti sa psima, potrebama te odgovornom vlasništvu pasa, stečeno u sklopu edukativno zabavnih radionica koje Fondacija Dogs Trust, kroz partnerstvo sa lokalnom Udrugom za zaštitu životinja "O", u ovom kantonu provodi već dvije godine.

Takmičenje je organizovano početkom 2017. godine u saradnji sa Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa Kantona 10, uz čije odobrenje se radionice i provode.

Pobjednike su, uz dodjelu simboličnih plaketa, te prikazivanje tri pobjednička i kompilacije svih video uradaka, proglasili predstavnici Ministarstva, Udruge "O" i predstavništva Fondacije Dogs Trust. Ovom prilikom svim učesnicima i posjetiteljima podijeljeni su prigodni pokloni i edukativni materijali.

Pobjednici ovog takmičenja su:

Prvo mjesto: Osnovna škola Fra Mije Čuića, Bukovica – Tomislavgrad, koja će dobiti opremu za multimedijalni kabinet;

Drugo mjesto: Osnovna škola “Glamoč”, Glamoč, koja će dobiti računar sa zvučnicima i video kameru;

Treće mjesto: Osnovna škola “Drvar”, Drvar, koja će dobiti računar sa zvučnicima.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi