Prva sarajevska rolerijada 14. maja

U okviru Dana Općine Centar

Prva sarajevska rolerijada 14. maja

Sponzorski tekst

U okviru Dana Općine Centar 14.05.2017. god. realizirati će se manifestacija pod nazivom “1. Sarajevska rolerijada” koju organizira Udruženja građana “Klub sporta “Fit & Fun”. Ulične trke na rolama su postale trend u svijetu i za očekivati je da će učešće uzeti veliki broj ljubitelja ovog sporta. Rolanje je sport koji danas sve više osvaja djecu, mlade, ali i one malo starije koji žele ostati u dobroj tjelesnoj kondiciji.

Masovna porodična zabava na točkićima trajaće tri sata, a okupiće na stotine roleraša svih uzrasta, od onih koji su tek prohodali, pa do onih koji su odlučili da se u poznim životnim godinama rekreiraju na ovaj način.

Ovakve manifestacije motivišu građane da se što više bave sportom i rekreacijom, ali i da promovišu druženje i zdrav način života. Svi zainteresovani, moći će da se oprobaju u više različitih trka, i možda čak i osvoje neku od mnogobrojnih nagrada. Organizatori su spremili trke za svaki uzrast. Ulice u samoj jezgri grada će biti zatvorene za saobraćaj vozila a otvorene za roleraše svih uzrasta.

Okupljanje je planirano već od 12h kada će početi prijave za utrke, a oficijelni početak takmičenja je od 13h. Ukoliko ste zainteresovani za učešće na 1. Sarajevskoj rolerijadi, prijaviti se možete i putem oficijelne FB stranice Sarajevska rolerijada, s tim da vasi prijavni obrazac pošaljete najkasnije do 13.05. do 24h.

Sponzori 1. Sarajevske Rolerijade su pripremili izuzetno zanimljiv nagradni fond:

OLIMPIJA Trka za odrasle, muškarci i žene starije od 16 godina Općina Centar se potrudila da na zaista impresivan način obraduje najbrže takmičare i takmičarke. 

Najbržeg momka i djevojku očekuju: 

1. Mjesto - 500,00 KM
2. Mjesto - 300,00 KM
3. Mjesto - vikend za dvije osobe u Nature hotel Fojnica

DEEP RELIEF Porodična trka sa 2 člana, Porodična trka sa 3 člana i Porodična trka sa 4 i više članova. Oktal Pharm, kao sponsor porodičnih trka pripremio je za najbrže porodice super poklone:

1. Mjesto poklon paket (Rašpica Scholl, Externa baterija za mobitel, Deep Relief 100g, Privjesak za ključeve za djecu, Reduflux, Vezica za ključeve, Octenisept, Olovka)

2. Mjesto poklon paket (Maskara Collistar, Externa baterija za mobitel, Deep Freezee sprej, Biolectra Mg Relax 375, Vezica za ključeve Octenisept, Deep Relief 15g x2, Olovka)
3. Mjesto poklon paket (Sensiva regeneracijska krema, Deep Freezee sprej, Octenisept 50ml, Biolectra Mg Relax 375, Vezica za ključeve Octenisept, Deep Relief 15g x2, Olovka)

UNICREDIT Trka za dečake i djevojčice (11 do 16 g.) Nagrade za za najbrže djevojke i momke od 11-16 g. je pobezbjedila UNICREDIT BANKA 

1. Mjesto- Ruksak

2. Mjesto - Štitnici
3. Mjesto – Super štek kasica

DNEVNI AVAZ Trka za dječake i AZRA Trka za djevojčice (6 do 11 g.)

Dnevni Avaz je obezbjedio nagrade za najbrže dječake i djevojčice od 6 do 11 g. a očekuju ih: 

1. Mjesto- Poklon paket iznenađenja

2. Mjesto - Poklon paket iznenađenja
3. Mjesto – Poklon paket iznenađenja

HAYATOVCI Trka za djevojčice i dječake (do 6 godina)

Za naše najmlađe pobjednike Hayat je obezbjedio poklon paket iznenađenja. I kao šlag na tortu SINKRO poklanja Lazy Bag za dvoje najmlađih učesnika rolerijade.

Preciznu satnicu I raspored utrka u muškoj I ženskoj konkureciji možete preuzeti OVDJE.

Pridružite nam se u ovom jedinstvenom događaju punom zabave I provjerite svoju brzinu I vještinu rolanja sa drugim učesnicima . Očekujemo sve vas takmičarskog duha, pojedinačno, u paru ili sa cijelom porodicom!!

Generalni sponzor rolerijade je prirodna izvorska voda Olimpija, ostali sponzori Octal Pharma, Unicredit banka i SMI design, medijski sponzori : TV Hayat, Radio Sarajevo, Dnevni Avaz, magazin Azra, portal SportSport.ba i Balon dekor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi