Red Bull Cliff Diving: Danas spektakl na Starom mostu!

Red Bull Cliff Diving: Danas spektakl na Starom mostu!

D. Rakanović

Odbrojavanje je konačno završeno: vrijeme je za takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017 u Mostaru. U subotu 16. septembra u 13 sati, najbolji svjetski skakači i skakačice po treći put nastupaju u našoj zemlji, u velikom sportskom spektaklu na Starom mostu.

Kucnuo je čas koji ljubitelji skokova u našoj zemlji iščekuju već duže vrijeme. Prelijepi Stari most će u subotu u 13 sati po treći put biti pozornica takmičenja elitnih svjetskih skakača, koji će se svojim nevjerovatnim akrobatskim skokovima boriti za pobjedu pred vatrenom publikom u Mostaru.

Prve dvije serije takmičarskih skokova održane su u petak, a najbolji su bili Adriana Jimenez i Kris Kolanus. Oni će u veliko subotnje finale ući s vodećih pozicija.

"Zapravo nisam ni znala, tek nakon izvjesnog vremena neko mi je javio da vodim. Osjećaj je dobar, ali nije još gotovo. Nadam se da će i sutra biti kao danas,“ izjavila je Meksikanka Jimenez.

Poljak Kolanus je oprezno optimističan: "Znam da mogu izvesti dobre skokove za visoke ocjene. Tako da mislim da ću ciljati na pobjedničko postolje.“.

"Divno je vidjeti da Kris vodi nakon dvije runde. Naša kćerkica Roksana i ja smo veoma ponosne, navijale smo za njega,“ radosna je bila Kolanusova supruga, njemačka skakačica Anna Bader, koja također nastupa u Mostaru.

Aktuelna prvakinja, Australka Rhiannan Iffland, biće nažalost prisiljena da propusti takmičenje u Mostaru, zbog povrede koljena zadobivene prilikom pripremnog skoka na zagrijavanju. 

U Mostaru se nalazi i novi sportski direktor prvenstva Greg Louganis, legenda američkog sporta, vlasnik brojnih zlatnih olimpijskih medalja i vjerovatno najveći skakač svih vremena.

"Bilo ko može pobijediti. Neki od skakača su danas bili zaista dobri. Uz svega četiri skoka vrlo je malo prostora za greške, tako da moraju biti dobri,“ kaže Louganis.

Očekuju se da rijeke gledalaca ispune prostor ispod i oko mosta, te sva druga mjesta odakle mogu gledati skokove. Samo iz Sarajeva, prema Mostaru su krenule tri vozne kompozicije s putnicima koji žele gledati takmičenje. Ulaz na takmičenje je besplatan, a Stari most će za vrijeme njegovog održavanja biti zatvoren od 12:00 do 15:30h. Za one koji nisu u prilici takmičenje pratiti uživo, direktan prenos biće emitovan na Red Bull TV (na svim platformama) ili na Hayat TV.

Za sve informacije i vijesti o takmičenju u Mostaru, pratite www.redbull.ba, www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranicu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi