Red Bull Cliff Diving: Navratil i Richard slavili u Mostaru

Fenomenalna atmostera na Starom mostu

Red Bull Cliff Diving: Navratil i Richard slavili u Mostaru

E. Čaušević

Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard pobjednici su današnje stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. koje se drugu godinu zaredom održalo u Mostaru.

Pred više hiljada gledatelja, skokove i akrobacije sa Starog mosta u Mostaru pokazali su najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu koji su danas skakali sa visine od 28 metara, odnosno 22 metra. Na takmičenju u Mostaru učestvovalo je 14 skakača i 7 skakačica.

Čeh Michal Navratil, nakon četiri serije skokova i s osvojenih 497,95 bodova, bio je bolji od peterostrukog svjetskog prvaka Britanca Garya Hunta (493,30), dok je treće mjesto osvojio Amerikanac David Colturi(492,50). 

Nakon sedam, od ukupno devet stanica ove svjetske serije, vodi Britanac Hunt s 1060 osvojenih bodova, drugi je Meksikanac Jonathan Paredes s 840 bodova, a na treće mjesto probio je Čeh Navratil sa 760 bodova.

U konkurenciji žena Kanađanka Lysanne Richard danas je, nakon tri serije skokova, osvojila najviše bodova - 244,90. Drugo mjesto je zauzela Amerikanka Cesilie Carlton s 242,90 bodova, a treće Australka Rhiannan Iffland s 240,03 bodova.

U ukupnom poretku vodi Australka Iffland s 890 bodova, druga je Kanađanka Richard s 810 bodova, a na trećem je mjestu Amerikanka Cesilie Carlton s 580 bodova.

Iduća, osma stanica ovogodišnjeg Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva je Shirahama u Japanu - 16. oktobra, a završnica je na rasporedu 28. oktobra u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi