Red Bull RapLika 2017: BiH finale je sve bliže

Bh. finale Red Bull RapLike

Red Bull RapLika 2017: BiH finale je sve bliže

Sponzorski tekst

Događaj koji ljubitelji hip hopa u našoj zemlji željno očekuju - bh. finale Red Bull RapLike - sada je već sasvim blizu.

U petak 21. aprila, u klubu The Loft u Sarajevu, najbolji bh. freestyleri će u  duelima 1-na-1 demonstrirati svoju vještinu sklapanja improvizovanih rima. Pobjednik osvaja direktnu kartu za veliko finale, a žiri će ocijeniti ko od preostalih sedam učesnika ima „ono nešto“ i uručiti još jednu pozivnicu za regionalno finale.

Ostalo je još svega par dana do bh. finala Red Bull RapLike 2017. U petak 21. aprila, s početkom u 21h, u sarajevskom klubu The Loft, top osam bh. freestylera će se suočiti u borbi za prolazak u regionalno finale. MC-ijevi koji će kroz verbalne dvoboje 1-na-1 pokušati doći do titule najboljeg bh. freestylera su Doe, Arot, Noti Limun, Normala, MC Nuha, Traka MC, Perla i Chipppa.

O pobjednicima će odlučivati žiri u sastavu Shtela, prof. sterMa i Frenkie, domaćin večeri će biti DJ Soul, a muzičku podršku MC-ijevima će davati DJ dvojac Insani u Membrani. Oni će biti zaduženi za muziku i dobru atmosferu i na after partyju koji će uslijediti nakon takmičenja. Dešavanje počinje u 21h, a ulaz je 5 KM, u što je uključena konzumacija.

Predstavnici Hrvatske u regionalnom finalu već su određeni putem online odabira (biće to Sultan i Krljo), a nakon večerašnjeg takmičenja u zemunskom Klubu Fest u Beogradu biće poznata i imena dva MC-ija koji će predstavljati Srbiju. Žiri će specijalnu pozivnicu poslati jednom MC-iju po odabiru iz ostalih zemalja regije, a osmi učesnik će biti prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Time će biti zaokružena lista MC-ijeva koji će na velikom regionalnom finalu Red Bull RapLike 2017, 20. maja u BiH, pokušati da se domognu laskave titule najboljeg regionalnog freestylera.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi