Red Bull RapLika: atmosfera sa subotnjeg hip hop spektakla

Red Bull RapLika: atmosfera sa subotnjeg hip hop spektakla

M. Skaka

Veliko finale takmičenja Red Bull RapLika, održano u subotu 4. juna u Sarajevu, privuklo je veliki broj ljubitelja hip hop muzike koji su uživali gledajući 16 top MC-ijeva kako se bore za naslov najboljeg bh. freestylera. Pobjednik je na kraju bio Darko Richter, a u videu pogledajte kako je izgledao subotnji hip hop spektakl ispred Narodnog pozorišta.

U odličnoj atmosferi koja je u subotu vladala na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, veliko finale Red Bull RapLike je donijelo odličnu zabavu za preko 2.000 okupljenih gledalaca, koji su stajali i po trotoarima i ispred okolnih kafića. Najavljena kiša nije ih spriječila da se okupe kako bi podržali 16 mladih MC-ijeva iz cijele BiH koji su se borili za titulu najboljeg rap improvizatora.

Finalisti Red Bull RapLike za to su im se revanširali na najbolji mogući način: izvrsnim verbalnim dvobojima, duhovitim rimama i odličnim repanjem. Nizale su se zanimljive borbe jedan-na-jedan, u kojima je cilj MC-ijeva bio savladati suparnika improvizovanim rimama, smišljenim na licu mjesta. Na kraju je kao pobjednik iz finalne borbe izašao Darko Richter, drugo mjesto je zauzeo Noti Limun, dok je u borbi za treće mjesto bolji bio Traka MC.

Gledaoce su svojim nastupima obradovali i Frenkie, Kontra, Jala, Sterma, Shtela, Nake, Stihomir i Gaagara. Domaćin večeri bio je Edo Maajka, muzičku podršku davao je DJ Soul, a nastupe takmičara ocjenjivao je žiri u sastavu: Frenkie, Jala, Sokol, Samir Čulić i Billain.

U video pogledajte djelić atmosfere sa subotnjeg hip hop prvenstva, a organizatori najavljuju objavljivanje još video materijala sa takmičenja uskoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi