Red Bull X Fighters: U Madridu bitka za naslov

Red Bull X Fighters: U Madridu bitka za naslov

E. Škorić

Jedina ovosezonska utrka Red Bull X Fightersa bit će održana u Madridu večeras. Vozači će u prepunom Plazom de Toros de Las Ventas voditi bitku za naslov prvaka. 

U glavnom španskom gradu bit će obilježena 15 godina od kada je u ovoj areni održana prva utrka. Najbolji svjetski vozači posljednjih godina prezentiraju trikove, skaču 15 metara u vis i 30 metara u daljinu. Gledatelji u svemu tome istinski uživaju. Titulu od prošle godine brani Clinton Moore.

No, Francuzu Thomasu Pagèsu ovo je jedan od najsretnijih arena gdje je slavio tri puta zaredom. Osim toga, 2013. godine osvojio je naslov svjetskog prvaka u ovoj kultnoj areni koja je još poznata po borbama bikova. Dakako, i Travis Pastrana (SAD) je također osvojio Madrid tri puta, ali ne uzastopno.

On je i rekorder po broju osvojenih titula (ukupno tri). „Osjećam pritisak i uzbuđenje jer navijači od mene očekuju dobar nastup u glavnom gradu Španije. Pokušat ću dotaći vrh. To je pozitivan pritisak. Mogu reći da sam spreman i za četvrti naslov. Madrid je najstarije i mitsko takmičenje u našem sportu. To je dio FMX historije“, istakao je prije nadmetanja u Španiji - Thomas Pagès. Vozač iz Australije Clinton Moore pokušat će odbraniti titulu nakon što je imao izvanrednu sezonu u 2015.godini. Uspio je pobijediti tri puta u pet nadmetanja.

Dva spomenuta asa i destetak drugih vrhunskih vozača pokušat će gledateljima i žiriju da prezentiraju nove trikove. FMX majstori će pred hiljadama fanova demonstrirati nevjerovatne vještine i boriti se za postolje, a Madrid je ,bez dvojbe, omiljeno mjesto svih vozača. Večeras u 22h po našem vremenu možete pratiti uživo prijenos iz Madrida na ovom linku.

Svi dosadašnji pobjednici:
2015. Clinton Moore (Australija)
2014. Josh Sheehan (Australija)
2013. Thomas Pagès (Francuska)
2012. Levi Sherwood (Novi Zeland)
2011. Dany Torres (Španija)
2010. Nate Adams (SAD)
2009. Nate Adams (SAD)
2008. Mat Rebeaud (Švicarska)
2007. Travis Pastrana (SAD)
2006. Travis Pastrana (SAD) i Mat Rebeaud (Švicarska)
2005. Jeremy Stenberg (SAD) 2004. Travis Pastrana (SAD)
2003. Kenny Bartram (SAD)
2002. Edgar Torronteras (Španija)
2001. Mike Jones (SAD)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi