Reebok koji je obilježio početak '90-tih

Workout 25th Anniversary Collection

Reebok koji je obilježio početak '90-tih

SportSport.ba

Postoje tene koje su označile period u kojem su nastale. Kao ikona modernog društva, tene su oblikovale generacije, kreirale stilove i definisale način razmišljanja osobe koja ih nosi. Reebok Workout serija jedna je od takvih.

Tri godine prije nego što će Workout izaći, Reebok se transformisao iz zaboravljenog i pomalo bizarnog brenda u najveći modni i poslovni hit decenije. Originalno zamišljene kao tene za sve prilike, Workout su nosili i mušarci i žene podjednako. Od 1987. godine kada su kreirane, ove tene bile su kao slikarsko platno na kojem su se mijenjale boje i materijali u skladu sa vremenom i potrebama. Nema tog stila u koje se Workout nije savršeno uklopio.

Danas, 25 godina kasnije, situacija se nije mnogo promijenila. Jednostavno satusni simbol za mnoge, izdržljiva i udobna obuća za druge - Reebok Workout ne izlazi iz mode.

Sada, povodom 25. godišnjice legendarnog modela, Reebok je izbacio novu kolekciju. Petnaest partnera iz čitavog svijeta radilo je na seriji koja će pobuditi interes svakog zaljubljenika u zaista dobre tene. Svaki dizajn pokazuje ono što Workout predstavlja u očima partnera i kao "limited edition" dostupni su u radnjama širom svijeta od 15. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.