Retro je uvijek cool: Od kopački do tenisica

Povratak slavnih "Predatorki"

Retro je uvijek cool: Od kopački do tenisica

Piše: A. Čulić
Kad smo odrastali i počeli razvijati ljubav prema tenisicama, fokus je uglavnom bio na košarkaškim, a kasnije i na tenisicama za trčanje. Nogometne tenisice su nam uvijek bile prekričave i imale su pretanke potplate za svakodnevne aktivnosti. Kopačke su bile kopačke.

Posljednjih nekoliko godina se situacija mijenja. Uz nekoliko vrhunskih dizajnerskih intervencija proizvođači sportske opreme su učinili i nogometne tenisice nosivima u svakodnevnim situacijama, a ovdje ne pričamo o krampanju na dvorištu ili odlasku u trgovinu, već o stvaranju stila i “lifestyle” rubrici.

Tako je Adidas vratio Predator Precision, kopačke poznatije kao Predatorice koje su postale slavne 2000. godine zahvaljujući vrhunskom dizajnu i činjenici da su ih nosili Zinedine Zidane, David Beckham i David Trezeguet.

Od danas ovakve se kopačke ponovo nalaze u prodaji, a osim vraćanja klasičnih kopački u ograničenoj količini, Adidas je odlučio pretvoriti kopačke i u lifestyle tenisice tako što su na već dizajnirano gornjište dodali UltraBOOST potplat. Također su dodali i prepoznatljivi stabilizator pete.

Adidas Predator Precision UltraBOOST su dostupne od danas, 8. septembra, na adidasovom webshopu. Cijena im je 200 dolara.