Rodrigo postao Tiffany i potpisao za ženski klub u Italiji

Transeksualka izazvala kontroverze

Rodrigo postao Tiffany i potpisao za ženski klub u Italiji

Tiffany Pereira de Abreu je donedavno igrala odbojku pod imenom koje je dobila rođenjem - Rodrigo.

Nakon što je promijenila pol i postala žena, Tiffany je potpisala ugovor sa ženskim klubom iz italijanske druge lige, što je pokrenulo opštu diskusiju u ovoj zemlji.

Naime, 32-godišnja Tiffany je prije promjene pola igrala u muškoj konkurenciji i na stranici odbojkaškog kluba iz Belgije, za koji je tada nastupala, može se vidjeti fotografija B tima gdje se nalazi u društvu svojih saigrača, našminkana i sa dugom kosom.

Poslije promjene pola, Tiffany je potpisala ugovor sa ženskim drugoligaškim klubom po imenu Golem Palmi, a njen dolazak je prouzrokovao veliku konfuziju.

Predsjednik kluba Mario Fabris obratio se čelnicima ženske odbojkaške lige i odbojkaškog Saveza Italije koje je zamolio za razjašnjenje situacije, rekavši da se procedure promjene pola tretiraju drugačije u različitim zemljama.

Sa druge strane, u ostalim klubovima lige navodno nisu oduševljeni dolaskom transeksualke u redove rivala jer će ona pojačati fizičke karakteristike svog tima. Neki smatraju i da njeno igranje u ženskoj konkurenciji nije regularno.

U Italiji vjeruju da bi, u slučaju da Tiffany bude normalno igrala za Golem Palmi, i ostali klubovi mogli posegnuti za transeksualcima.

Tiffany Pereira de Abreu ima 32 godine i visoka je 192 cm, a u Italiji se osjeća dobro.

"Nivo na kojem se odbojka igra u Italiji je vrlo visok. Moram naporno trenirati da bih mogla parirati ovdašnjim igračicama", rekla je Tiffany, donedavno Rodrigo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi