Ronaldo na lukav način želi izbjeći suđenje za utaju poreza
Foto: EPA

Već platio koliko duguje državi?

Ronaldo na lukav način želi izbjeći suđenje za utaju poreza

E. Čaušević

Klubovi iz Španije već nekoliko godina dominiraju evropskim fudbalom, no zvijezde u ovoj državi muku muče sa utajom poreza.

Poznato je da je Lionel Messi osuđen na 21 mjesec uslovne kazne zbog utaje poreza u koju je bio uključen i njegov otac Jorge. Prije Messija sličnu sudbinu doživio je Neymar, a sada se španski sud "prebacio" na fudbalere Real Madrida. Marca je danas objavila je da je meti istrage Cristiano Ronaldo koji se također sumnjiči za utaju poreza.

Međutim, u javnost su procurile informacije da je fudbaler kraljevskog kluba već pokušao učiniti sve kako se ne bi pokrenuo krivični postupak protiv njega. Još uvijek nije zvanično potvrđeno od strane španskih vlasti da se vodi istraga protiv Portugalca, ali je Ronaldo čini se već svjestan da će taj dan brzo doći.

Nezvanične informacije govore da je istraga protiv Ronalda pokrenuta u isto vrijeme kao i protiv još četvorice igrača koje kao menadžer zastupa Jorge Mendes. To su Radamel Falcao, Jackson Martinez, Diego Costa i Filipe Luis. Navodno, Ronaldo je pokušao riješiti svoju situaciju i dobrovoljno je platio između šest i 16 miliona eura Španiji za koliko se sumnjiči da je utajio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi