Rooney se pojavio na sudu: Da, kriv sam

Priznao krivicu

Rooney se pojavio na sudu: Da, kriv sam

E. Škorić

Bivši engleski reprezentativac i nekadašnji napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney priznao je danas krivicu za vožnju u pijanom stanju.

"Kriv sam", izjavio je bivši kapiten reprezentacije Engleske i napadač Evertona, koji se danas pojavio na sudu u Stockoprtu.

Rooney je 1. septembra uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a poliicja ga j zaustavila u blizini njegove kuće, nakon što se vraćao iz noćnog izlaska.

Tridesetogodišnjem Rooneyju zabranjena je vožnja u naredne dvije godine i morat će ispuniti 100 sati neplaćenog društvenokorisnog rada.

"Želim da se javno izvinim zbog neoprostivog kršenja pravila. Naravno da prihvatam svaku izrečenu rečenicu sutkinje i nadam se da mogu popraviti stvar kroz moju aktivnost u zajednici", rekao je Rooney, kome ovo nije bilo prvi put da ga policija privodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi