Rumunski drugoligaš "ukrao" grb Barceloni

Katalonci najavili tužbu

Rumunski drugoligaš "ukrao" grb Barceloni

Teme:

Otelul Galati, klub koji se takmiči u drugoj rumunskoj ligi, morat će mijenjati grb nakon samo jedne sezone. 

Naime, čelnici Barcelone su tek sad primijetili kako je grb Otelula skoro identičan njihovom, pa su poslali obavijest kako će pokrenuti postupak tužbe ukoliko isti ne bude promijenjen. 

"Barcelona ima pravo. Pogriješili smo. Grb je identičan. Napravili smo copy-paste i to ćemo ispraviti. Svejedno smo htjeli promjene jer navijači nisu bili zadovoljni. Vratit ćemo se na grb pod kojim smo igrali Ligu prvaka", rekao je sportski direktor Otelula Cristian Munteanu.

Ovaj klub je prije nekoliko godina igrao u grupnoj fazi Lige prvaka, a tada je na golu Otelula stajao bh. internacionalac Branko Grahovac.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.