Rusi se najviše dopinguju

Ništa novo

Rusi se najviše dopinguju

Teme:

Doping skandali sve su učestaliji u posljednje vrijeme, a kao prestupnici u svijetu sporta sve više se spominju ruski takmičari.

Samo ove godine nekoliko desetina njih bilo je pozitivno na meldonijum, a i druge zabranjene supstance odavno nisu nepoznate sportistima iz ove zemlje.

Tako i ne čudi najnoviji podatak Svjetske antidoping agencije (WADA) da su ruski sportisti tokom 2014. godine bili najveći doping prestupnici.

Kako se navodi u izvještaju, čak 148 sportista iz najveće zemlje svijeta bilo je pozitivno, a slijede Italija sa 123 slučaja i Indija sa 96. U samom vrhu nalaze se još Belgija i Francuska (91), Turska (73)...

Najviše prekršaja zabilježeno je u bodybuildingu i atletici, ali doping afere nisu izostale ni na fudbalskim terenima i biicklističkim utrkama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi