Samo bezalkoholno pivo na stadionima

Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini

Samo bezalkoholno pivo na stadionima

M. Skaka
Teme:

Obzirom da će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini točenje piva ili bilo kakvih alkoholnih pića na stadionima biti zabranjeno, Carlsberg će početkom maja početi puniti bezalkoholno pivo.

"Prema pravilima UEFA-e, alkohol na stadionima je zabranjen tokom utakmica, tako da ćemo predstaviti bezalkoholno pivo za Euro 2012.", rekao je jedan od čelnika marketinškog odjela Carlsberga Ukraina, Yaroslav Koval.

Bezalkoholno pivo proizvodiće se u Kijevu, a procjenjuje se da bi se tokom prvenstva moglo prodati oko 150.000 litara. Ovo pivo, Carlsberg će proizvoditi samo za Euro i neće se naći u redovnoj prodaji van stadiona.

Podsjetimo, još u avgustu 2011. godine, poljski Senat glasao je protiv amandmana koji bi tokom Evropskog prvenstva dozvolili prodaju piva na stadionima. Tada je jedan od Senatora, Petar Kaleta rekao: "Ako danas dozvolimo alkohol na stadionima, kako ćemo kasnije zabraniti prodaju droge u školama?"

Protiv točenja alkohola na stadionima u Poljskoj glasala su 53 senatora, a 36 je glasalo za.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.