Samo u Albaniji možete gledati Džeku za 4 KM

Cijene ulaznica izuzetno niske

Samo u Albaniji možete gledati Džeku za 4 KM

E. Škorić

U 18 sati prijateljski meč igraju fudbalske selekcije Albanije i Bosne i Hercegovine.

Meč se igra u Elbasanu, a proteklih nekoliko dana nije vladala neka posebna euforija Albanaca za ovaj duel, što je i razumljivo obzirom na poraz od Italije i na jednu lošu seriju rezultata.

Međutim, danas su se već mogli primijetiti redovi na prodajnim mjestima na stadionu.

Cijene ulaznica prilagođene su za svačiji džep, pa je tako najjeftinija cijena ulaznice samo 300 leka odnosno 4.33 KM, dok najskuplja iznosi 6.000 leka, odnosno nešto više od 86 KM.

Unatoč izuzetno jeftinim cijenama ulaznica, standard u Albaniji je negdje kao i u BiH. Cijene iz Tirane su približne kao u Sarajevu, dok je Elbasan u rangu manjih bh. gradova i tu je sve nešto povoljnije. U Tirani kafa košta dvije, u Elbasanu jednu marku.

Što se tiče hrane, u nekoj boljoj ćevapdžinici u Tirani dvije osobe mogu ručati za 20 KM, pivo košta od tri do četiri marke. Cijene cigareta su jeftinije nego u BiH.

U Elbasanu smo sreli i manju grupu bh. navijača iz Breze i Lukavca, pa će naši momci večeras imati podršku s tribina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi