Samsung Electronics predstavio inovativne tehnologije

Utjecat će na ljudske živote

Samsung Electronics predstavio inovativne tehnologije

Sponzorski tekst

Samsung Electronics je tokom Samsung EU Foruma, koji se održao 1. februara/veljače u Palau de Congressos u Barceloni predstavio inovativne tehnologije koje će značajno utjecati na ljudske živote. 

U fokusu ovogodišnjeg Samsung EU Foruma je europsko predstavljanje najnovije QLED TV tehnologije i nove WindFree tehnologije hlađenja, a posjetioci su imali priliku vidjeti i nove članove obitelji AddWash mašina za pranje rublja, kao i posve novu ugradbenu bijelu tehniku.

Na Samsung EU Forumu svoju europsku pretpremijeru su imali QLED TV aparati kompanije  Samsung za 2017. godinu. Linija QLED TV prijemnika za 2017. godinu dizajnirana je, prije svega, imajući na umu samog korisnika, što je uveliko imalo uticaja na područja na koja se kompanija posebno fokusirala u vidu razvoja novih karakteristika i funkcionalnosti koje bi trebale ukloniti bolne tačke korisnika. 

Nova linija nudi drastično poboljšanu izvedbu boja zahvaljujući preciznom prikazu DCI-P3 raspona boja i, zahvaljujući još jednom svjetskom novitetu, sposobnosti QLED TV prijemnika za reprodukciju 100 postotnog volumena boje. To znači da se mogu izraziti sve boje na bilo kojem nivou osvijetljenosti prikazujući i najmanje razlike, vidljive čak i na najjačem QLED osvjetljenju između 1500 i 2000 nita. Zahvaljujući impresivnoj HDR tehnologiji QLED TV prijemnici kompanije Samsung prikazuju najrealističniju i najprirodniju sliku na ekranu. Ovaj nivo osvjetljenja odražava optimalan nivo svjetlosti za ljudsko oko, omogućavajući ugodno gledanje sadržaja u bilo kojem okruženju.

U sklopu EU Foruma, kompanija Samsung je predstavila i dodatne karakteristike za korisnike poput unaprijeđene Voice Command karakteristike. Zahvaljujući njoj korisnici će moći jednostavno mijenjati programe glasovnom naredbom, na način da jednostavno kažu ime programa ili žanr koji žele gledati. Također, u 2017. godini sve karakteristike u Samsung Smart TV Smart hub-u bit će dostupne putem glasovnih naredbi. 

Kompanija Samsung je u 2016. godini predstavila mogućnost upravljanja svim uređajima pomoću jednog daljinskog upravljača, Samsung Smart Remote. U 2017. godini ta mogućnost je dodatno unaprijeđena. Najuzbudljivije značajke Smart hub iskustva postaju dostupne na mobilnim uređajima putem Samsung SmartView aplikacije, dostupne na platformama Android, i iOS. 

– U kompaniji Samsung, zaista, vjerujemo kako se funkcionalnost ne bi smjela žrtvovati da bi se zadovoljila forma. Mi stvaramo intuitivne proizvode koji su fleksibilni, u skladu sa potrebama naših korisnika i koji se jednostavno uklapaju u njihov svakodnevni život – izjavio je Milan Vujović, regionalni direktor marketinga Samsung Electronics, te dodao – i dalje ćemo raditi na stvaranju inovativnih proizvoda kako bi našim korisnicima isporučili  proizvode koji su dizajnirani kako bi se uklopili u njihove individualne zahtjeve. To znači omogućiti našim korisnicima jednostavniji pristup sadržaju, neprikosnoven kvalitet kao i dizajn koji se savršeno uklapa u korisnikov dom. Želimo upregnuti snagu Smart Home tehnologije kako bi već danas počeli živjeti u dobu zvanom Internet of Things. 

Posjetioci na Forumu su imali priliku  upoznati se s novom WindFree tehnologijom hlađenja. Novi zidni uređaj za klimatizaciju kompanije Samsung AR9500M pruža korisnicima idealne uslove održavajući ugodnu temperaturu prostorije koristeći Wind-Free™ tehnologiju hlađenja koja nježno raspršuje hladni zrak kroz 21.000 mikro zračnih otvora. Zahvaljujući dvostepenskom sistemu hlađenja, koji prvo snižava temperaturu prostorije pomoću “Fast Cooling” načina rada, a zatim se automatski prebacuje na “Wind-Free™” način rada, postiže se efekt zraka koji miruje i eliminira se neugodni osjećaj direktnog strujanja hladnog zraka.

Koristeći novi digitalni inverter kompanije Samsung s POWERboost™ tehnologijom, motor AR9500M uređaja za klimatizaciju stvara manje promjene momenta, smanjujući ukupnu potrošnju potrebne energije i skraćujući vrijeme koje je kompresoru potrebno za dostizanje maksimalne brzine.

Dodatno, kompanija Samsung je na EU forumu predstavila i ostale novitete za ovu godinu, poput nove Galaxy A serije pametnih telefona, saradnju s brandom Under Armour, kompatibilnosti nosivih pametnih uređaja kompanije Samsung s iOS operativnim sistemom i još mnoge druge.

###

O Samsung Electronics:

Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinirajući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, fotoaparata, digitalnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema, poluvodiča i LED rješenja. Za najnovije vijesti molimo posjetite Samsung Newsroom na LINKU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi