Sao Paulo poslao svoj novi dres u vasionu

Prvi klub koji je uradio tako nešto

Sao Paulo poslao svoj novi dres u vasionu

Sao Paulo poslao je svoj novi dres u svemir i tako postao prvi klub na svijetu koji je to uradio. Navijači Sao Paula se ponose bogatom historijom. 

Njihov klub je prvi koji je osvojio šest puta prvenstvo Brazila. Prvi koji je osvojio tri puta Copu Libertadores, a Sao Paulo je i prvi klub sa tri klupska Svjetska prvenstva. 

 

Sada su u brazilskom klubu odlučili biti prvi koji su svoj dres poslali u vasionu. Projekat su napravili brazilski naučnici, a dres se prati putem GPRS sistema, te svoju visinu javlja putem SMS poruke. 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.