Sarajevska pivara obilježila 152 godine postojanja

Rođendan Sarajevske pivare

Sarajevska pivara obilježila 152 godine postojanja

Sponzorski tekst

Sarajevska pivara d.d. organizirala je proslavu 152. godine postojanja ovog najstarijeg industrijskog postrojenja u našoj zemlji. 

Pivara je osnovana 24. maja 1864. godine, a zgrada u kojoj se nalazi je zaštićeni historijski objekt. „Zanimljivo je da Sarajevska pivara nikada u svojoj historiji nije prestala s radom i jedina je evropska pivara koja je radila i za vrijeme Osmanlijske i Austro-Ugarske vladavine.

Dakle, mnogo godina je iza Sarajevske pivare, mnogo iskustva i iskušenja. Generacije su vezane uz Sarajevsku pivaru, uz naše pivo-Sarajevsko se slavilo, gradile su se kuće, čitave generacije porodica su radile i rade u Sarajevskoj pivari, ona je jednostavno dio života mnogih Bosanaca i Hercegovaca i nezaobilazan privredni i historijski segment u BiH“, rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d.

Proslavi su prisustvovali mnogobrojni građani koje je Sarajevska pivara počastila svim svojim proizvodima – Sarajevskim, vodom, sokovima, Pepsi proizvodima i posljednjim novitetom- njemačkim pivom Oettinger, koje proizvodi po licenci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi