Šarapovoj prijeti sedam godina zatvora
Foto: EPA

Ruska teniserka optužena za prevaru

Šarapovoj prijeti sedam godina zatvora

Proslavljena ruska teniserka Maria Šarapova se našla u velikim problemima. Naime, Šarapovoj prijeti do sedam godina zatvora ukoliko se dokaže da je učestvovala u prevarama sa nekretninama u Indiji.

Naime, Šarapova se tereti u kontekstu prevara i nezakonite prodaje stambenih prostora u Indiji, a prema tamošnjim zakonima ona bi mogla biti osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju do sedam godina.

Ruska teniserka je preko svoje agencije Ballet by Sharapova prodavala luksuzne nekretnine u Indiji. Nekretnine su prodavane unaprijed, tačnije prije nego što su izgrađene. Ipak, izgradnja kompleksa stambenih prostora koji su se prodavali nikada nije ni počela, iako je rok završetka radova bio zakazan za 2016. godinu.

Čitavu "farsu" je razotkrila jedna od klijentica agencije Ballet by Sharapova, jer se osjećala prevarenom zbog činjenice da izgradnja objekta koji je trebala kupiti nije ni počela.

Navodna žrtva prevare je i direktno optužila Mariju Šarapovu za podupiranje lažnog projekta i promoviranje nelegalnih poslova.

Sudski proces u Indiji je več počeo, a ukoliko se dokaže krivica, Šarapovu očekuju teške sankcije indijskih vlasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti