Ševčenkova pressica na Kosovu se pretvorila u opšti cirkus

Zbog samo jednog neobičnog pitanja

Ševčenkova pressica na Kosovu se pretvorila u opšti cirkus

Legendarni Andrij Ševčenko u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri nikada nije doživio situaciju kao sa posljednje press konferencije nakon završetka utakmice Kosova i Ukrajine.

Njegova reprezentacija je slavila sa 2:0, a Ševčenko je istakao da je zadovoljan pobjedom a iskoristio je priliku i da čestita protivniku na velikoj borbi, rekavši da je Kosovo ubjedljivo najbolja reprezentacija koja trenutno će završiti na posljednjem mjestu u svim kvalifikacionim grupama u Evropi.

Međutim, onda je jedno pitanje nakratko pretvorilo press konferenciju u pravi cirkus. Novinar sa Kosova je dobio riječ, a svoje sekunde je iskoristio da iskreno upita ukrajinsku legendu hoće li se fotografisati s njim nakon što konferencija završi.

Ševčenko je odgovorio sa "naravno, slikat ćemo se više puta", te se slatko nasmijao. Pošto je situacija izmakla kontroli, PR ukrajinskog fudbalskog saveza je poručio svim prisutnim: "Molim vas da budete ozbiljni i profesionalni".

U tom trenutku, Ševčenko se u sekundi uozbiljio i čak 'kucnuo' portparola ispod stola, kao da mu je bilo malo neprijatno zbog toga što je prethodno rekao.

"On je portparol, veoma ozbiljno radi svoj posao i zato je ovdje. Nije to zbog vašeg pitanja, on je jednostavno preozbiljan", pravdao se Ševčenko kosovskim novinarima. 

Najzanimljiviji momenat press konferencije ukrajinske reprezentacije nalazi se na 6:30.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi