Simbol Švedske: Ibrahimović otkrio izgled svoje nove statue
Foto: EPA

Statua će biti postavljena u glavnom gradu Švedske

Simbol Švedske: Ibrahimović otkrio izgled svoje nove statue

U novembru prošle godine najavljeno je da će statua Zlatana Ibrahimovića biti postavljena ispred Friends Arene, stadiona u Štokholmu na kojem svoje utakmice igra reprezentacija Švedske.

Zlatan je jedanaesti put postao fudbaler godine u Švedskoj, pa ne čudi da će se njegova statua naći ispred stadiona u Štokholmu.

"Čovjek iz Rosengarda će dobiti svoju statuu u glavnom gradu Švedske. Takvo nešto se, uglavnom, desi kada umrete, ali ja se još osjećam živim", izjavio je Zlatan na svečanoj ceremoniji kada mu je uručena posljednja nagrada za švedskog fudbalera godine.

Ibrahimoviću će biti odana velika počast, a statua koja će biti postavljana ispred stadiona će biti visoka 2.7 metara. Ipak, sve do sada niko nije znao kako će ona i izgledati. 

Zlatan je odlučio na svom Instagramu profilu otkriti nekoliko detalja svoje statue.

On je postavio video na kojem se može vidjeti glava statue uz natpis:

"Simbol Švedske je skoro završen#mojastatua#ponosan#životnodjelo."



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi